Client Brief

To transform a blank and uninspiring new-build property garden with a lumpy patch of lawn surrounded by bare walls and panel fencing into a wildlife-friendly garden with space to entertain.

Overview

Designer Georgia Lindsay drew inspiration from the surrounding Olympic Park landscape for this pollinator garden.

What was once a boring garden, this outdoor space now features large swathes of insect-friendly native planting, gravel paths, and a secluded entertaining area.

The circular concrete stepping stones, cast on-site, create a playful path through the planting for the kids to explore.

Corten rusted metal-effect porcelain cladding hides the bare rear wall and creates a focal point between the new timber screening and the surrounding fence panels. Both were painted in Midnight blue, as well as the trellising

We created a curved oak timber screen to provide partial screening of the barbeque area from the house and to also add some much-needed vertical height to the garden.

A comprehensive lighting scheme using adjustable spike spot up-lighters hidden in the planting creates the perfect atmosphere as the sun goes down.

Photos by Walpole Photography.